European Culinary Trophy 2016

Ruim een week geleden vond de vierde editie van de European Culinary Trophy plaats in de kookfabriek in Amsterdam. Dit jaar nog grootser en professioneler aangepakt dan vorig jaar. DiGusti was deze editie ook present. Lees hier alles over dit geweldige evenement dankzij de blog van #foodieontoer.

 

In alle vroegte aangekomen bij de Kookfabriek komen alle ambassadeurs samen voor de bouw van een popup foodmarkt. Op dit nachtelijk uur gaan we knallen voor een geweldige wedstrijddag. Na een korte briefing gaan we met elkaar aan de slag en binnen no time ontstaat er een popup foodmarkt met vlees, vis, AGF, brood, kaas en andere delicatessen. Het geheel doet heel ambachtelijk aan en vlak voordat de keukenteams aankomen leggen we de laatste hand aan de decoratie.

 

Om klokslag 9 uur kwamen de kookteams binnen, ze werden (leerpuntje van vorige editie) dit jaar ontvangen als ware helden. Deze vierde editie krijgt een meer internationaal karakter, doordat er meer teams uit Europa meedoen. Dit jaar wederom een afvaardiging uit Parijs, Belgie en enkele uit Duitsland. Na de introductie gaat ieder team naar zijn werkbank en mag er in de popup foodmarkt ingekocht worden. De chef's zijn verplicht alle ingrediënten uit de popup winkel te halen, waardoor iedereen een gelijke kans heeft. Tijdens de European Culinairy Trophy is er voor zowel de keukenbrigade als de hospitality crew een wedstrijd. De keukenbrigade dient een vier gangen lunch te bereiden voor 4 gasten en twee borden voor de jury en fotograaf. De jury let dit jaar op verschillende bereidingstechnieken, creativiteit, opmaak, maar ook op het component waste. Voor de hospitality crew is er een warenkennistest en een wijnproeverij. Daarnaast wordt er door de jury gelet op het indekken van de tafel, benaderen van de gasten en uitserveren van de gerechten.

 

Vele mooie opgemaakte borden komen van de diverse kookeilanden. De chef's hebben er dit jaar weer hard voor gestreden. Voor een uitgebreid fotoverslag verwijs ik je graag naar onderstaand fotoalbum. De uiteindelijke overall winnaar van deze competitie was Crowne Plaza Hoofddorp. Terugkijkend op een zeer geslaagde vierde editie hebben we dag feestelijk afgesloten met een borrel. Het evenement trok dit jaar ook zeer veel belangstelling van diverse media. Ook is er door enkele studenten een zeer mooie video compilatie gemaakt. 

 

Op naar ons lustrum #ECT2017, tot volgend jaar!

#foodieontoer